ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ

Η Βιβλιοθήκη είναι καθημερινά ανοιχτή στο κοινό, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ – 15:00 μ.μ.

Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να μελετούν μέσα στο αναγνωστήριο, να φωτοτυπούν και να δανείζονται βιβλία πάντα σεβόμενοι τον Κανονισμό Λειτουργίας & Δανεισμού της Βιβλιοθήκης και την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την προστασία των συγγραφικών δικαιωμάτων (copyright).

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας & Δανεισμού, οι όροι δανεισμού είναι διαφορετικοί για τους  υπαλλήλους της Γ.Γ.Ι.Φ. και τους εξωτερικούς αναγνώστες. Επίσης διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος ή τη σπανιότητα του ντοκουμέντου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σήμερα, με την αλματώδη αύξηση του όγκου των πληροφοριών και την παράλληλη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων και πόρων, η βιβλιοθήκη παρέχει πλέον των συμβατικών υπηρεσιών της και τις παρακάτω ηλεκτρονικές:

  • Online Αναζήτηση του υλικού μέσω της ιστοσελίδας της βιβλιοθήκης είτε στον κατάλογο (OPAC) της Βιβλιοθήκης, είτε σ’ αυτόν του Ιστορικού Αρχείου.
  • Αποδοχή αιτημάτων απομακρυσμένων χρηστών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαξ ή τηλεφώνου, που αφορούν την σύνταξη και αποστολή ειδικών βιβλιογραφιών ή άλλων πληροφοριών.
  • Αναζήτηση σε δικτυακούς τόπους και βάσεις δεδομένων ντοκουμέντων σε ηλεκτρονική μορφή και η εν συνεχεία αποθήκευσή τους στη βάση μας.
  • Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης των εκάστοτε νέων αποκτημάτων, των υπο-παραγγελία βιβλίων καθώς και του υλικού από δωρεές.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του Ιστορικού Αρχείου  ξεκίνησε και επιδιώκεται να συνεχιστεί, η ψηφιοποίηση και ανάρτηση στο Διαδίκτυο κάποιων σημαντικών παλαιών και σπάνιων τεκμηρίων. Πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα αυτά τεκμήρια παρέχεται μέσω της σελίδας του Ιστορικού αρχείου  ή μέσω του OPAC του Ιστορικού Αρχείου.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι προστασία αφενός των παλαιού χαρτώου αρχειακού υλικού και αφετέρου  η δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής μορφής του κειμένου (εφόσον το επιτρέπει ο Νόμος περί Πνευματικών Δικαιωμάτων) από κάθε απομακρυσμένο χρήστη/χρήστρια σε όποιο χρόνο αυτός/αυτή το επιθυμεί.

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με πάγια θέση της ΓΓΙΦ ότι η πρόσβαση στην πληροφόρηση για όλες και όλους οδηγεί στην ισότητα και λαμβάνοντας υπόψη της τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών -γυναικών και ανδρών- για ενημέρωση, ανακοινώνει ότι στη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου θα διατεθούν 2 υπολογιστές με σύνδεση στο Διαδίκτυο για δωρεάν χρήση από το κοινό.

Η υπηρεσία θα προσφέρεται καθημερινά κατά τις ώρες 9:00 – 12:00 και προϋποθέτει την τήρηση των αναγκαίων όρων ασφαλούς και υπεύθυνης πλοήγησης από την πλευρά των χρηστριών/τών.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες/οι να κλείνουν ραντεβού πριν την επίσκεψη τους. Περισσότερες πληροφορίες: 2103215618 και libraryisotitagr

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Κων/να Πεντάρχου

Τηλ.: 2103215618 (εσωτ. 103)

Email:libraryisotitagr & kpedarxouisotitagr

Χαράλαμπος Κλημεντίδης

Τηλ.: 2103215618 (εσωτ. 101)

Email:  bklimedidisisotitagr

image
http://www.isotita.gr/wp-content/themes/blake/
http://www.isotita.gr//
# B587A4
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/1/128454/webspace/httpdocs/isotita.gr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.isotita.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off
el

Παρατηρητήριο Ισότητας Ποσόστωση σε Συμβούλια Νομοθεσία