ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πού βρίσκεται η Βιβλιοθήκη;

Χαρ. Τρικούπη 51 & Βαλτετσίου Αθήνα

Ποιές ώρες είναι ανοικτή η Βιβλιοθήκη;

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ – 3.00 μ.μ.

Τι είδους υλικό υπάρχει στη Βιβλιοθήκη;

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από βιβλία, φυλλάδια, διακηρύξεις, λεξικά και εγκυκλοπαίδειες, αφίσες, φωτογραφικές συλλογές, νόμους, περιοδικά, κ.λ.π.

Ποια θέματα καλύπτει η Βιβλιοθήκη;

Η Βιβλιοθήκη συγκεντρώνει υλικό πάνω στα εξής θέματα: Γενικό πληροφοριακό υλικό, γυναικείες σπουδές, μυθολογία, θρησκεία, κοινωνική ανθρωπολογία, γυναικεία ιστορία, βιογραφίες, φιλοσοφία των φύλων, γυναικείο κίνημα / φεμινιστική ιδεολογία, πολιτική, δίκαιο, θέση των γυναικών στην Ελλάδα και αλλού, κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση, δημογραφία, περιβάλλον, στέγαση, ρόλοι των φύλων, εκπαίδευση, απασχόληση, τέχνες και πολιτισμός, ΜΜΕ, γλώσσα, αθλητισμός, ψυχολογία, σωματική και αναπαραγωγική υγεία, σεξουαλικότητα, οικογένεια και γάμος, λογοτεχνία.

Μπορώ να αναζητήσω στη βάση σας βιβλιογραφία κατά θέμα;

Ναι. Επισκεφθείτε τον Δημόσιο Κατάλογο (OPAC), ή στείλτε συμπληρωμένη τη Φόρμα υποβολής Αιτήματος / Ερωτήματος ή τηλεφωνήστε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Τι είναι ο κατάλογος ή OPAC;

OPAC ονομάζεται ο On-line Δημόσιος Κατάλογος, ο οποίος είναι ελεύθερα προσβάσιμος μέσα από την ιστοσελίδα μας. Οι χρήστες, πατώντας στο πάνω δεξί πλαίσιο της σελίδας της Βιβλιοθήκης με την ένδειξη «Κατάλογος (OPAC)», μπορούν να επιλέξουν τον OPAC της Βιβλιοθήκης ή τον OPAC του Ιστορικού Αρχείου

Πώς μπορώ να κάνω μια αναζήτηση στον OPAC;

Στον OPAC μπορείτε να αναζητήσετε υλικό αν γνωρίζετε τουλάχιστον ένα στοιχείο όπως π.χ. το όνομα του συγγραφέα, τον εκδότη, τον τίτλο του ντοκουμέντου, το θέμα του, κλπ.

Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρέχει η Βιβλιοθήκη;

  1. On-line Αναζήτηση του υλικού μέσω της ιστοσελίδας της βιβλιοθήκης είτε στον κατάλογο (OPAC) της Βιβλιοθήκης, είτε σ’ αυτόν του Ιστορικού Αρχείου.
  2. Αποδοχή αιτημάτων απομακρυσμένων χρηστών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαξ ή τηλεφώνου, που αφορούν την σύνταξη και αποστολή ειδικών βιβλιογραφιών ή άλλων πληροφοριών.
  3. Αναζήτηση σε δικτυακούς τόπους και βάσεις δεδομένων ντοκουμέντων σε ηλεκτρονική μορφή και η εν συνεχεία αποθήκευσή τους στη βάση μας.
  4. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης των εκάστοτε νέων αποκτημάτων, των υπο-παραγγελία βιβλίων καθώς και του υλικού από δωρεές.
  5. Πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου  μέσω της σελίδας του Ιστορικού αρχείου ή μέσω του OPAC.

Χρειάζομαι ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Πώς θα μάθω αν το έχετε;

Επισκεφθείτε τον Δημόσιο Κατάλογο (OPAC) ή τηλεφωνήστε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Ποια περιοδικά έχετε στη Βιβλιοθήκη σας;

Επισκεφθείτε τον Κατάλογο Περιοδικών της Βιβλιοθήκης.

Μπορώ να έχω πρόσβαση στα ηλεκτρονικά περιοδικά;

Ναι, στο αναγνωστήριο και μέσω των Η/Υ της Βιβλιοθήκης.

Πώς μπορώ να βρω ένα άρθρο αν γνωρίζω τον τίτλο του περιοδικού στο οποίο βρίσκεται;

 Θα απευθυνθείτε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης να μάθετε αν η Βιβλιοθήκη έχει το συγκεκριμένο περιοδικό και τεύχος, αλλιώς θα σας ενημερώσει για το ποια Βιβλιοθήκη τυχόν το έχει.

Πρέπει να έρθω οπωσδήποτε στη Βιβλιοθήκη σας προκειμένου να ενημερωθώ για το αν έχετε αυτά που χρειάζομαι ή μπορείτε να με εξυπηρετήσετε και από μακριά;

Όχι. Η Βιβλιοθήκη δέχεται αιτήματα απομακρυσμένων χρηστών σχετικά με το υλικό που διαθέτει. Για το λόγο αυτό μπορείτε να στείλετε συμπληρωμένη τη Φόρμα υποβολής Αιτήματος / Ερωτήματος και θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατό. Επίσης στο βαθμό που είναι εφικτό, το προσωπικό της βιβ/κης μπορεί να συντάξει ειδικές βιβλιογραφίες και να τις αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με φαξ.

Είναι δανειστική η Βιβλιοθήκη και για ποιους;

 Ναι, είναι δανειστική για όλους/όλες σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας & Δανεισμού της Βιβλιοθήκης

Πώς μπορώ να δανειστώ, για πόσο διάστημα και πόσα βιβλία;

Πρέπει να προσέλθετε στη β/κη με την αστυνομική σας ταυτότητα και να εγγραφείτε ως μέλος. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας & Δανεισμού της Βιβλιοθήκης, οι όροι δανεισμού είναι διαφορετικοί στους υπαλλήλους της Γ.Γ.Ι. και στους εξωτερικούς αναγνώστες. 16. Δανείζεται όλο το υλικό; Όχι, δεν δανείζεται όλο το υλικό. Επίσης, στα βιβλία που δανείζονται, η Βιβλιοθήκη έχει διαφοροποιήσει στον Κανονισμό λειτουργίας & δανεισμούτους όρους δανεισμού ανάλογα με το είδος, τη ζήτηση ή τη σπανιότητα του ντοκουμέντου.

Μπορώ να μελετήσω στο χώρο της Βιβλιοθήκης;

 Ναι, πάντα σεβόμενοι τον κανονισμό της Βιβλιοθήκης

Δανείζεται όλο το υλικό;

 Όχι, δεν δανείζεται όλο το υλικό. Επίσης, στα βιβλία που δανείζονται, η Βιβλιοθήκη έχει διαφοροποιήσει στον Κανονισμό λειτουργίας & δανεισμού τους όρους δανεισμού ανάλογα με το είδος, τη ζήτηση ή τη σπανιότητα του ντοκουμέντου.

Μπορώ να φωτοτυπήσω βιβλία και άρθρα;

 Ναι, έχετε το δικαίωμα να φωτοτυπείτε βιβλία και περιοδικά πάντα σεβόμενοι την ισχύουσα νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα.

Μπορώ να κάνω εκτυπώσεις από τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης;

Ναι, εφόσον είναι λίγες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος (π.χ. αποθήκευση σε Cd ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων στο προσωπικό σας e-mail, κ.λ.π.).

Μπορώ να προτείνω ένα βιβλίο για αγορά και πώς;

Ναι. Μπορείτε να το πείτε προφορικά στο προσωπικό της β/κης ή να στείλετε e-mail  με την πρότασή σας στο: library@isotita.gr

Μπορώ να δωρίσω βιβλία ,αρχειακό ή εικαστικό υλικό στη Βιβλιοθήκη σας;

Η Βιβλιοθήκη δέχεται δωρεές. Για την αποδοχή ή μη μιας δωρεάς λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως η γενικότερη πολιτική ανάπτυξης της συλλογής, η φυσική κατάσταση του υλικού καθώς και οι τυχόν όροι του δωρητή ή της δωρήτριας. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας αποστείλετε ένα ερώτημα.
image
http://www.isotita.gr/wp-content/themes/blake/
http://www.isotita.gr//
# B587A4
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/1/128454/webspace/httpdocs/isotita.gr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.isotita.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off
el

Παρατηρητήριο Ισότητας Ποσόστωση σε Συμβούλια Νομοθεσία