Δελτίο Τύπου – Η ιδιαίτερα επιτυχής ημερίδα της ΓΓΙΦ για το μητρικό θηλασμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ιδιαίτερα επιτυχής ημερίδα της ΓΓΙΦ για το μητρικό θηλασμό

 

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου 2017), η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), σε συνεργασία με το Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα» και τον Δήμο Ιλίου, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση πολιτικών και δράσεων για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού.

 

Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 3/11/2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, ενώ η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα επιβράβευσε την πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ για τη διοργάνωση μιας τέτοιας δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

 

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία διευκρίνισε εξ’ αρχής την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της ΓΓΙΦ σε κάθε δράση ευαισθητοποίησης και ανάδειξης των πολλαπλών οφελών του μητρικού θηλασμού.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και με το σύνθημα «Στηρίζουμε το Θηλασμό ΜΑΖΙ», η κα Κούβελα αναφέρθηκε σε ειδικότερους στόχους της ΓΓΙΦ, οι οποίοι εστιάζουν σε εργασιακούς χώρους με ικανοποιητικό αριθμό απασχολουμένων γυναικών, όπου ήδη έχουν προταθεί από την ΓΓΙΦ να οργανωθούν αίθουσες, που οι θηλάζουσες θα διατηρούν ατομική τράπεζα γάλακτος.

 

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι γενικότερος στόχος της ΓΓΙΦ είναι η συνεργασία με καίριες ομάδες, όπως σωματεία εργαζομένων, συνδικαλιστικά όργανα, ομάδες νέων, για την προστασία της μητρότητας στο χώρο εργασίας και των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι: «Η μητρότητα αποτελεί τον πυρήνα και την απαρχή μιας υγιούς ζωής για τα μέλη κάθε κοινωνίας, ώστε, κάθε μέλος έχει  καθήκον να δρα υποστηρικτικά, να σέβεται και να διευκολύνει κάθε μητέρα που επιθυμεί να θηλάσει το μωρό της».

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εισηγητές και εισηγήτριες από την επιστημονική κοινότητα των επαγγελμάτων υγείας, αναφέρθηκαν με τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες τους στα πολλαπλά οφέλη του θηλασμού, τόσο για τη μητέρα, όσο και για το νεογνό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού συνέβαλε πρόσθετα στην άρτια και ιδιαίτερα επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας, αφού, με τη λήξη των παρουσιάσεων, εξέφρασε απορίες που οδήγησαν σε παραγωγικό διάλογο, φωτίζοντας περαιτέρω πτυχές των σημαντικών πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού.

 

Χαιτρετισμός της ΓΓΙΦ στην ημερίδα για το μητρικό θηλασμό

 

  

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                      Το  Γραφείο Τύπου, 6/11/2017

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.