Ο Ρόλος της Τέχνης στην Επανένταξη Ανδρών και Γυναικών κρατούμενων, αποφυλακισμένων και ατόμων σε διαδικασία απεξάρτησης

Σας γνωρίζουμε ότι η ΕΠΑΝΟΔΟΣ – Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων, Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνει την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ένα καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό αφιέρωμα με θέμα «Η Τέχνη διώχνει τη σκιά του φόβου μέσα και έξω από τη φυλακή».

Το πολύμορφο αυτό αφιέρωμα, το οποίο συνδυάζει το θέατρο, τον λόγο, την εκπαίδευση και την επιστημονική προσέγγιση, στοχεύει να αναδείξει τη σημασία της τέχνης στην επανένταξη των ανδρών και των γυναικών κρατουμένων, αποφυλακισμένων και ενηλίκων σε διαδικασία απεξάρτησης. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια για επαγγελματίες, δρώμενα από τις θεατρικές ομάδες των συνεργαζομένων φορέων και επιστημονικό συνέδριο γύρω από τη συμβολή της τέχνης του θεάτρου στην κοινωνική επανένταξη. Συνεργάζονται το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, το 18 ΑΝΩ, το ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ και η ΕΠΑΝΟΔΟΣ.

Τετρασέλιδο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αφήστε μια απάντηση