Δωρεάν παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο της Πλατφόρμας Νέων Δημιουργών (Πειραιάς, 11-12/12/2017)

Σε συνέχεια της από 7/12/2017 επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με το αρμόδιο Τμήμα Παρακολούθησης των Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ., σας κοινοποιούμε με το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο.

 

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) «Ανοιχτές Πόρτες: 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών». Πρόκειται για μία συνεργασία του ΥΠΠΟΑ, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Μ.Μ.Α.) και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Δ.Θ.Π.). Οι τρεις φορείς έδωσαν σε πενήντα καλλιτεχνικά σχήματα τη δυνατότητα προβών στο Μ.Μ.Α., καθώς και βήμα παρουσίασης της δουλειάς τους στο Δ.Θ.Π.

 

Με αυτό τον τρόπο το ΥΠΠΟΑ φιλοδοξεί σε μία αναβαθμισμένη ποιότητα της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στις αίθουσες δοκιμών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πενήντα καλλιτεχνικά σχήματα του θεάτρου, του χορού και της μουσικής δημιούργησαν και ανέπτυξαν τις ιδέες τους. Δεκατέσσερις ομάδες από αυτές (3 μουσικής, 4 ομάδες θεάτρου, 7 ομάδες χορού) βλέπουν ήδη τη δουλειά τους να ζωντανεύει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Πολιτισμός» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

Ομάδες και Πρόγραμμα

 

Comments are closed.