Δελτίο Τύπου – Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ι.Φ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2o Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ι.Φ.

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου με θέμα «Έμφυλες  σχέσεις και βία, μετανάστευση, φτώχεια, ομοφοβία», που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15 – 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Η Νέα Ισπανική Σκηνή και το Θέατρο Κοινωνικής Δράσης -βασικοί συντελεστές της διοργάνωσης- πέτυχαν για 2η συνεχή χρονιά την υπέρβαση των ορίων μίας τυπικής θεατρικής παράστασης, στρέφοντας τους προβολείς σε θέματα κοινωνικών ανισοτήτων με ιδιαίτερη έμφαση στις έμφυλες διακρίσεις.

Στις εγκαταστάσεις του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός», προσήλθαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας για να παρακολουθήσουν ένα πολυποίκιλο και ενδιαφέρον πρόγραμμα από θεατρικές παραστάσεις, δραματοποιημένη ανάγνωση, σύγχρονο χορό, τραγούδι και πολυάριθμα σεμινάρια από σύγχρονους/ες δραματουργούς  της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα σημαντική για την όλη διεξαγωγή του Φεστιβάλ υπήρξε η ενεργός συμμετοχή  του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κου Στυλιανού Ροδαρέλη.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, είχε την τιμή της κήρυξης της επίσημης έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της, η κα Κούβελα αναφέρθηκε στη σημαίνουσα θέση της πολιτιστικής δημιουργίας στον τρέχοντα εθνικό σχεδιασμό για την ισότητα των φύλων και εξήγησε το πώς ένα δημιουργικό έργο μπορεί να εκφράζει μεν τις κυρίαρχες κοινωνικές αντιλήψεις, αλλά να προσφέρεται και ως μοναδική ευκαιρία κατάθεσης μίας αντιπρότασης στις αναπαραστάσεις που υπηρετούν πατριαρχικές, σεξιστικές, ρατσιστικές απόψεις και καλλιεργούν ανάλογες προκαταλήψεις.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι: «Η ΓΓΙΦ, πιστεύοντας στην άρτια ανάδειξη των θεμάτων ισότητας μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό, θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα σύνορα και συσπειρώνουν δημιουργούς σε μία κοινή πορεία υπέρβασης κομβικών κοινωνικών ζητημάτων και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από αυτά».

 

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ στην έναρξη του 2ου φεστιβάλ ισπανικού θεάτρου

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                  Το Γραφείο Τύπου, 18/12/2017

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.