Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη Αφρικανών γυναικών από τις κοινότητες της Σενεγάλης και του Κονγκό στην Γ.Γ.Ι.Φ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Αφρικανών γυναικών από τις κοινότητες της Σενεγάλης και του Κονγκό στην ΓΓΙΦ

 

Ενημερωτική συνάντηση για τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) αναφορικά με την προάσπιση και την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη, την εξάλειψη της έμφυλης βίας και των ίσων δικαιωμάτων για όλους και όλες ανεξαιρέτως πραγματοποιήθηκε στις 6/5/2019 στα γραφεία της ΓΓΙΦ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν γυναίκες από τις αφρικανικές κοινότητες από τη Σενεγάλη και το Κογκό, συνοδευόμενες από τις εθελόντριες σε ζητήματα μετανάστευσης, κ. Αγγελική Βισβίκη και κ. Μαίρη Ηλιάδη.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, έκανε λόγο για τους τομείς δράσεις της ΓΓΙΦ συνολικά, εμμένοντας, μεταξύ άλλων, στα δικαιώματα των γυναικών, στην ανάγκη τερματισμού της έμφυλης βίας, στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) και στις δυνατότητες δημιουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ, στις παροχές  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΕΣΥ, στη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της ενδοοικογενειακής βίας (Ν.4531/2018)   (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και στο νέο νόμο (Ν.4604/2019) για την ουσιαστική ισότητα των φύλων και την  εξάλειψη της έμφυλης βίας.

Συνολικά, η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα γόνιμου διαλόγου, οι γυναίκες από τις αφρικανικές κοινότητες  συμμετείχαν ενεργά, θέτοντας και ερωτήσεις για επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τις Αφρικανές μετανάστριες.

Τέλος, εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την ενημέρωση, επεσήμαναν ότι παρακολουθούν με  έντονο ενδιαφέρον το έργο της ΓΓΙΦ και δήλωσαν την επιθυμία τους για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΙΦ και των κοινοτήτων τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                           Το  Γραφείο Τύπου,  7/5/2019

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.