Δελτίο Τύπου – Καίρια παρέμβαση της ΓΓΙΦ για την προάσπιση της μητρότητας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καίρια παρέμβαση της ΓΓΙΦ για την προάσπιση της μητρότητας

και των δικαιωμάτων των εργαζομένων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα

 

Mε την από 4/11/2017 επιστολή του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) γνωστοποιήθηκε στη ΓΓΙΦ αίτημα εργαζομένης – μέλους του Συλλόγου προς εταιρίες του ιδιωτικού τομέα για χορήγηση άδειας ανατροφής – θηλασμού για συνεχόµενη εφάπαξ ή τμηματική ισόχρονη άδεια µε αποδοχές, εντός της χρονικής περιόδου κατά την οποία δικαιούται µειωµένου ωραρίου για τη φροντίδα του παιδιού της με τη συγκατάθεση του εργοδότη.

Εκ μέρους της ΓΓΙΦ, που στοχεύει στην προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, αλλά και την συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, ζητήθηκε άμεσα -με επιστολή – από τις δύο εμπλεκόμενες εταιρίες της γνωστοποιήσουν τη θέση τους, από την οποία να απορρέουν οι προϋποθέσεις που ο εργοδότης συγκατατίθεται σε αίτημα εργαζόμενης μητέρας για λήψη συνεχόμενης εφάπαξ ή τμηματικής ισόχρονης άδειας µε αποδοχές εντός της χρονικής περιόδου κατά την οποία δικαιούται µειωµένου ωραρίου για τη φροντίδα του παιδιού. Αντίστοιχα, διεκδικήσαμε να διαπιστώσουμε αν πολιτική των εταιρειών είναι να μην ικανοποιούνται τα ανωτέρω συναφή δίκαια αιτήματα γυναικών μητέρων εργαζομένων.

 Με μεγάλη μας ικανοποίηση ενημερωθήκαμε τελικά από το Σύλλογο Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. ότι η παρέμβασή μας συνετέλεσε στην ικανοποίηση του αιτήματος της εργαζόμενης μητέρας εκ μέρους των εμπλεκομένων εταιρειών.

Η ΓΓΙΦ, ως σταθερός σύμμαχος και αρωγός  όλων των γυναικών, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων γυναικών και μητέρων, που αγωνίζονται για την εμπέδωση της ουσιαστικής ισότητας σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                          Το  Γραφείο Τύπου, 16/1/2018

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.