Δελτίο Τύπου – Συνάντηση της ΓΓΙΦ με εκπροσώπους του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΓΓΙΦ με εκπροσώπους του

Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στις 8 Νοεμβρίου 2017,  πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με εκπροσώπους από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), με σκοπό την ενδυνάμωση άσκησης πολιτικών Ισότητας στο πεδίο της Κοινωνικής Εργασίας .

 Από πλευράς του ΣΚΛΕ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος, κ. Τριανταφυλλιά Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γεώργιος Λουκάς και τα μέλη του ΔΣ κ. Όλγα Βερικάκη και Μαρία Ζήση. Από πλευράς της ΓΓΙΦ, παρευρέθηκε επίσης  η συνεργάτιδα του γραφείου της Γενικής Γραμματέα Ισότητας, κ. Ελένη Σταματίου, Κοινωνική Λειτουργός.

Ενημερωτικά, η Πρόεδρος του ΣΚΛΕ ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 1955, σήμερα αριθμεί περί τα 5.500 μέλη, εκπροσωπεί επαγγελματικά και επιστημονικά τους/τις Κοινωνικούς Λειτουργούς της χώρας μας και διαθέτει Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα δε, αναβαθμίστηκε και έγινε Ν.Π.Δ.Δ., ικανοποιώντας πάγιο αίτημα του κλάδου επί σειρά ετών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, ενώ μέσα από τη διευρυμένη συζήτηση  αναδείχθηκε η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε τομείς, όπως:

  • H εκπαίδευση στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε θέματα έμφυλης ισότητας
  • η ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στην εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία
  • η διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οριζόντια ενσωμάτωση της οπτική του φύλου στην Κοινωνική Εργασία σε τομείς, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη κ.α.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή της από την συνάντηση, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών και του ΣΚΛΕ στη διαμόρφωση πολιτικών που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και τον κομβικό ρόλο στην υποδοχή και παρακολούθηση περιστατικών σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, τομείς  που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

Η συνέχεια της συνεργασίας θα επισφραγιστεί με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΙΦ και του ΣΚΛΕ.

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                    Το  Γραφείο Τύπου, 9/11/2017

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.