Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις εκδηλώσεις της Γ.Γ.Ι.Φ. το διήμερο 1-2/3/2017

ΣΧΕΤ.: Το από 1/8/2016 έγγραφό μας με θέμα «Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την ευρωπαϊκή προβολή των δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ.»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2772 .

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι ο αρμόδιος Διευθυντής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. συμμετείχε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πανόραμα» του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στις 28/2/2017 και παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο κα Κατερίνα Γιαννίκη με θέμα τις εκδηλώσεις του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων το διήμερο 1-2/3/2017.

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και ο εκπρόσωπος της Γ.Γ.Ι.Φ. είχε την ευκαιρία να εστιάσει στα εξής ζητήματα:

 

– πρόγραμμα της εκδήλωσης της 1ης Μαρτίου 2017 για την παρουσίαση του ΕΣΔΙΦ 2016-2020

 

– διαδικασία εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

 

– συνοπτική αναφορά στους έξι άξονες του ΕΣΔΙΦ 2016-2020

 

– ημερίδα της 2ας Μαρτίου 2017 για το Έργο «Καινοτομία και Απασχολησιμότητα Γυναικών»

 

– παρουσίαση της ταυτότητας του εν λόγω Συγχρηματοδοτούμενου Έργου, το οποίο εμπίπτει στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Οικονομία».

 

Τέλος, ο αρμόδιος Διευθυντής της Γ.Γ.Ι.Φ. απηύθυνε πρόσκληση στις ακροάτριες και του ακροατές του ΑΠΕ-ΜΠΕ να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Γ.Γ.Ι.Φ. και τις σελίδες της στο facebook για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές και τις δράσεις στον τομέα της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Στην αποφώνηση δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η συνεργασία μεταξύ της Γ.Γ.Ι.Φ. και του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συνεχιστεί προς όφελος όλων μας. Η ταυτότητα της εκπομπής αποτυπώνεται στις εξής τρεις φράσεις με πλάγια γραφή:

 

Καθημερινά στις 15:00-16:00 η Κατερίνα Γιαννίκη σας “ταξιδεύει” χωρίς αποσκευές σε όλο τον κόσμο με θετικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Συνεπιβάτες της άνθρωποι και ομάδες που υλοποιούν αξιόλογες δράσεις. Στην εκπομπή “Πανόραμα” στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

 

Επισημαίνεται ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ (σχετικός ιστότοπος: http://www.amna.gr/index.php ) αποτελεί για πάνω από έναν αιώνα τον κύριο πάροχο ειδήσεων των ελληνικών Μ.Μ.Ε., αλλά και των διεθνών για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, καθώς και βασική πηγή ενημέρωσης, με δυνατότητα αναζήτησης ειδήσεων και φωτογραφιών, μέσω του αρχείου του, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στα θεματικά πεδία «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και «Γυναίκες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Αφήστε μια απάντηση