Προβολή της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας & Φύλου της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΣΧΕΤ.: α) Το Δ1/Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ./342/27-12-2019 έγγραφό μας με θέμα «Οι 35 δράσεις του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων για την εκπαίδευση το τρίτο τετράμηνο του 2019»: http://www.isotita.gr/οι-35-δράσεις-του-κρατικού-φορέα-ισότητα/ .

β) Το Δ1/Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ./347/31-12-2019 έγγραφό μας με θέμα «Η επιβράβευση της δημόσιας εικόνας της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. μέσα από τις δράσεις μηνός Δεκεμβρίου 2019»:

http://www.isotita.gr/η-επιβράβευση-της-δημόσιας-εικόνας-τη-43/ .

γ) Το Δ1/Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ./15/10-1-2020 έγγραφό μας με θέμα «Αναλυτική παρουσίαση του έργου της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού το τρίτο τετράμηνο του 2019»: http://www.isotita.gr/αναλυτική-παρουσίαση-του-έργου-της-γ-γ-4/ .

Σε συνέχεια των τριών ανωτέρω σχετικών εμπεριστατωμένων εγγράφων της ηγεσίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ., σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μέλους ΔΕΠ και ομάδας φοιτητριών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην έδρα της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου (ΒΘΙΦ) του Τμήματος Βιβλιοθήκης και Ιστορικού Αρχείου της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 εστάλη ευχαριστήριο μήνυμα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (με έδρα την Κόρινθο) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προς τη ΒΘΙΦ για την από 9/12/2019 εκπαιδευτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του εν λόγω Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.

Επιπλέον, αναρτήθηκε το ακόλουθο άρθρο με φωτογραφία στον ιστότοπο του Πανεπιστημιακού Τμήματος – https://pedis.uop.gr/?p=14847 (για τη διευκόλυνσή σας, το κείμενο είναι σε πλάγια γραμματοσειρά):

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ευρωπαϊκός πολιτισμός: Το φεμινιστικό κίνημα» (διδάσκουσα καθηγήτρια Βασιλική Λαλαγιάννη), ομάδα φοιτητριών που εργάζεται πάνω σε φεμινιστικά αρχεία, επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στις 9 Δεκεμβρίου. Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα Κωνσταντίνα Πεντάρχου και η κα Άννα Μιχοπούλου, συνδημιουργός του φεμινιστικού αρχείου «Δελφύς», ενημέρωσαν τις φοιτήτριες για τη Βιβλιοθήκη και τα αρχεία της και παρουσίασαν την έκθεση αφίσας του πρώτου και του δεύτερου φεμινιστικού κύματος στην Ελλάδα. Προσφέρθηκε επίσης και έντυπο υλικό στις συμμετέχουσες στην εκπαιδευτική επίσκεψη.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ηγεσίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Εκπαίδευση» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Comments are closed.