Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων

ΣΧΕΤ.: Το από 27-5-2016 εμπεριστατωμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα  «Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για τη σημαντική αύξηση των γυναικών στα έδρανα της Κυπριακής Βουλής μετά τις εκλογές της 22-5-2016»:

http://old.isotita.gr/index.php/news/2682.

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και στο πλαίσιο ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της ισότητας των φύλων, σας κοινοποιούμε σε πλάγια γραφή το μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων, το οποίο περιήλθε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση από το Γραφείο της κας Επιτρόπου:

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της εμπορίας προσώπων στις 30 Ιουλίου, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου θέλει να επισημάνει, ότι η εμπορία προσώπων αποτελεί μια σύγχρονη μορφή δουλείας, η οποία καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ οι μετανάστες αποτελούν το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στην καταναγκαστική εργασία. Η σωματεμπορία γυναικών είναι μια μορφή επικυριαρχίας σε βάρος των γυναικών με τον πιο σκληρό τρόπο. Πρόκειται για ένα θλιβερό φαινόμενο, ενάντια στο οποίο όλοι μαζί, πολιτεία, θεσμοί και κοινωνία οφείλουμε να καταπολεμήσουμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για κάθε άτομο που ενδέχεται, σε κάποιο στάδιο της ζωής του, να αποτελέσει θύμα σωματεμπορίας και θύμα απάνθρωπης μεταχείρισης.

 

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στα θεματικά πεδία «Βία κατά των Γυναικών» και «Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γυναικών» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Αφήστε μια απάντηση