Κοινή ανοικτή επιστολή 59 Οργανισμών προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών στη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.

Νοέ 02, 2015

adpolitis

ΔΙΕΘΝΗ

0

Σας γνωρίζουμε ότι περιήλθε στις 30-10-2015 στην Υπηρεσία Εισερχομένων Εγγράφων της Γ.Γ.Ι.Φ. μέσω της Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε. συνημμένη τετρασέλιδη κοινή ανοικτή επιστολή 59 Οργανισμών προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, η Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού. Οι εκπρόσωποι των 59 Οργανισμών καλούν την Ε.Ε. να προβεί στην υλοποίηση δέκα δράσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η αποτελεσματική προστασία των παιδιών από όλες τις μορφές βίας, συμπεριλαμβανομένης της έμφυλης βίας, όπως επίσης η πρόσβαση σε δομές υγείας, εκπαίδευσης και διαμονής μαζί με την οικογένειά τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους 174.235 παιδιά αναζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του συνολικού αριθμού των ατόμων που αναζήτησαν άσυλο.

Comments are closed.