Ημερίδα Σχεδίου Δράσης «Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων Μητέρων» (Αθήνα, 22-9-2015)

Σας γνωστοποιούμε την πρόσκληση, την αφίσα και το πρόγραμμα της Ημερίδας του Σχεδίου Δράσης «Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων Μητέρων», η οποία θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 09:30-14:00.

Κατά την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη» από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα, 254 μετανάστριες έγκυες και νέες μητέρες έλαβαν υπηρεσίες προετοιμασίας για τη γονεϊκότητα, προαγωγής του μητρικού θηλασμού, μαιευτικής φροντίδας στη λοχεία, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την  αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη. Παράλληλα, έλαβαν χώρα δράσεις δικτύωσης με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις  και εκπονήθηκε Οδηγός Φροντίδας Εγκύου και Νέας Μητέρας σε τέσσερις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά).

Το Σχέδιο Δράσης εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναίκειων Οργανώσεων)» (Α’ και Β’ Κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα γίνει από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Fainareti_Prosklisi

Fainareti_Programma

Αφήστε μια απάντηση