Δικτύωση της Γ.Γ.Ι.Φ. με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Σας γνωρίζουμε ότι στις 24-2-2016 πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Γ.Γ.Ι.Φ. μία διερευνητική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (E.K.T.) παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Γ.Γ.Ι.Φ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Τ. με αφορμή τη δραστηριοποίηση της Γ.Γ.Ι.Φ. στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Επιστήμη», καθώς και τη μεγάλη προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη θετική ανταπόκριση από τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, αναφορικά με την από 10-2-2016 ανακοίνωσή μας για τις Ελληνίδες ερευνήτριες (σχετικό το από 5-2-2016 εμπεριστατωμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. – σύνδεσμοι από τον ιστότοπο της Γ.Γ.Ι.Φ.:

α) http://old.isotita.gr/index.php/news/2459

β) http://old.isotita.gr/index.php/news/2470

γ) http://www.isotita.gr/var/uploads/DELTIA%20TYPOU/2016/DT_10-02-2016_Statistika%20Stoixeia%20Ellinides%20Erevnitries.pdf ).

Ενόψει της έναρξης των διαδικασιών για μία θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, σας αποστέλλουμε το πρόσφατο τεύχος του περιοδικού του Ε.Κ.Τ. με τίτλο «Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία» (τεύχος 101, Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2015).

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης αποτελεί επιστημονική εγκατάσταση εθνικής χρήσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Αποστολή του είναι η συλλογή, οργάνωση, διάθεση και διατήρηση του έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων που παράγονται από την ελληνική επιστημονική, ερευνητική και πολιτιστική κοινότητα. Μέσα από εθνικές και διεθνείς συνεργασίες, υποστηρίζει τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προωθεί την επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, παράγει στατιστικές και δείκτες για την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Το εν λόγω τεύχος συνολικής έκτασης 36 σελίδων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», δείκτες έρευνας και ανάπτυξης για δαπάνες και προσωπικό το 2014, καθώς και τις προοπτικές της Ανοικτής Επιστήμης για τους/τις νέους/-ες ερευνητές/-τριες: http://kainotomia.ekt.gr/issue/2015/101/files/assets/common/downloads/Kainotomia_101.pdf .

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γ.Γ.Ι.Φ. πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής εισήγησης του κ.Διευθυντή Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας της Γ.Γ.Ι.Φ. και της Διοίκησης του Ε.Κ.Τ.

Αφήστε μια απάντηση