Διεθνής αναγνώριση της πρωτοβουλίας της Γ.Γ.Ι.Φ. για την προβολή στην Ελλάδα του μηνύματος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού

Αυγ 10, 2015

adpolitis

ΔΙΕΘΝΗ

0

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για το Θηλασμό (WABA) εξέφρασε με ένα εγκάρδιο μήνυμα στις 31-7-2015 τις θερμές ευχαριστίες της προς τη Γ.Γ.Ι.Φ. για την πρωτοβουλία μας να συμμετάσχουμε στην προώθηση της δράσης για την αξία του θηλασμού και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προέβη άμεσα σε σχετική ανάρτηση στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου του φορέα http://www.worldbreastfeedingweek.org/ , ενότητα «What’s New – WBW 2015 Letters of Support»:

http://www.worldbreastfeedingweek.org/pdf/los-greek-gov.pdf .

Έτσι, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. συγκαταλέγεται στην πρωτοπορία των φορέων που στηρίζουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 διεθνώς μαζί με τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επιπλέον, η WABA δημοσιοποίησε ένα δισέλιδο έντυπο στην ελληνική γλώσσα με τίτλο «Τι Χρειάζονται οι Γυναίκες για Επαρκή Προστασία της Μητρότητας» με αναφορά στο τρίπτυχο «Χρόνος – Χώρος – Υποστήριξη» και στις Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία της μητρότητας (π.χ. Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Σύμβαση για την Εξάλειψη των Διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών, Διακήρυξη και Πρόγραμμα Δράσης της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες): http://www.worldbreastfeedingweek.org/pdf/wbw2015-af-i-gre.pdf .

Επίσης, δημοσιοποιήθηκε και σχετική αφίσα στην ελληνική γλώσσα με τίτλο «Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015: 1-7 Αυγούστου 2015 (για την Ελλάδα 1-7 Νοεμβρίου)» με όλες τις βραβευμένες φωτογραφίες του διεθνούς διαγωνισμού: http://www.worldbreastfeedingweek.org/pdf/wbw2015-poster-gre-p.pdf .

Επισημαίνεται ότι η μετάφραση του προωθητικού υλικού της WABA στην ελληνική γλώσσα έγινε από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδoς, ο οποίος εκπροσωπεί στη χώρα μας τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού La Leche League International (σχετικός ιστότοπος www.lllgreece.org ).

Comments are closed.