Δελτίο Τύπου – Φτωχότερο το φεμινιστικό κίνημα της Ελλάδας – Έφυγε χθες από τη ζωή η Ζώγια Χρονάκη – Παπαμίχου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φτωχότερο το φεμινιστικό κίνημα της Ελλάδας

 «Έφυγε» χθες από τη ζωή η Ζώγια Χρονάκη – Παπαμίχου

 

Στα 75 της χρόνια «έφυγε» χθες από τη ζωή η Ζώγια Χρονάκη – Παπαμίχου, μια από τις πιο σημαντικές μορφές του φεμινιστικού κινήματος της χώρας μας.

Η Ζώγια Χρονάκη – Παπαμίχου αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Μελέτησε σε βάθος την ιστορία τους και, αναδεικνύοντας συνεχώς τους αγώνες τους, τάχθηκε υπέρ των ποικίλων φεμινιστικών κινημάτων της περιόδου της μεταπολίτευσης.

Υπήρξε μέλος της νεολαίας Λαμπράκη, του ΚΚΕ εσωτερικού, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Κίνησης ∆ηµοκρατικών Γυναικών Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, της Οµάδας Γυναικείων Σπουδών του ΑΠΘ.

Δίδασκε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ πολυάριθμες δημοσιεύσεις των άρθρων της και των μελετών της για το γυναικείο κίνημα έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.

Επίσης, δώρισε το αρχείο της (της Κίνησης Δημοκρατικών γυναικών) με κείμενα  και φωτογραφίες από τη μεταδικτατορική δράση του φεμινιστικού κινήματος στα ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας).

Η Γ.Γ.Ι.Φ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                              Το  Γραφείο Τύπου, 20/3/2018

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.