Δελτίο Τύπου – Υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ το 2ο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου (15-17 Δεκεμβρίου 2017)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ι.Φ. το 2ο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου (15 – 17 Δεκεμβρίου 2017)

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) έχει θέσει υπό την αιγίδα της το 2ο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου με θέμα «Έμφυλες σχέσεις και βία, μετανάστευση, φτώχεια, ομοφοβία». Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και πρόκειται να διεξαχθεί το τριήμερο 15-17/12.

Η ΓΓΙΦ, βάσει των πολιτικών της προτεραιοτήτων, υποστηρίζει την πολιτιστική δημιουργία που αναδεικνύει καίρια κοινωνικά ζητήματα και συμβάλλει στον αγώνα για την εξάλειψη των συμβατικών στερεοτυπικών αντιλήψεων και έμφυλων συσχετισμών εξουσίας.

Περαιτέρω, ενθαρρύνει την πολιτιστική ποικιλομορφία και τον διαπολιτισμικό διάλογο ως εργαλεία πολύτιμα σε μία πορεία με στόχο τη σταδιακή κοινωνική απαγκίστρωση από διακρίσεις και αναιτιολόγητους αποκλεισμούς.

Ως εκ τούτου και στο πλαίσιο του επικείμενου φεστιβάλ, σύγχρονοι/ες δραματουργοί από την Ισπανία, έγραψαν έργα κατόπιν παραγγελίας για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνδρομή φοιτητών /ριών  και αποφοίτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφοίτων Δραματικών Σχολών και επαγγελματιών ηθοποιών.

Η Νέα Ισπανική Σκηνή και το Θέατρο Κοινωνικής Δράσης, ανοικτές θεατρικές ομάδες – πλατφόρμες και βασικοί συντελεστές της διοργάνωσης, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω της υπέρβασης της θεατρικής παράστασης και της ανάδειξης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το πολυποίκιλο πρόγραμμα του φεστιβάλ (θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονος χορός, τραγούδι, ομιλίες δραματουργών) στοχεύει στο να ρίξει φως στις έμφυλες σχέσεις, θίγοντας ταυτόχρονα κομβικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η βία, η ομοφοβία, οι πολλαπλές διακρίσεις.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, έχει την τιμή της κήρυξης της επίσημης έναρξης του φεστιβάλ, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στις εγκαταστάσεις του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός».

Οι θεατρικές παραστάσεις και λοιπές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται καθημερινά  (15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017) μεταξύ 14.00 – 20.00 στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδη 2, περιοχή Ψυρρή) με ελεύθερη είσοδο.

 

Επισυνάπτονται το αναλυτικό πρόγραμμα και η αφίσα του φεστιβάλ.

 

Αφίσα Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου

Πρόγραμμα Φεστιβάλ ισπανικού θεάτρου_gr_es

II FESTIVAL DE TEATRO ESPAÑOL PRENSA

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                       Το  Γραφείο Τύπου, 12/12/2017

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.