Δελτίο Τύπου – Τελετή Βράβευσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας ‘Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα- Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια’

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή Βράβευσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας

«Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα- Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα- Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στη Γυάλινη Αίθουσα, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Υπενθυμίζεται ότι υποστηρικτικό υλικό για το διαγωνισμό αποτέλεσε το εγχειρίδιο της Δήμητρας Κογκίδου «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά»

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα, αναφέρθηκε στον σκοπό του διαγωνισμού που υπήρξε η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα ισότητας των φύλων και ειδικότερα αναφορικά με τη σημασία των παιχνιδιών στην αποδόμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων και στην προώθηση των αρχών της έμφυλης ισότητας μέσω της ευχάριστης και βιωματικής διαδικασίας του παιχνιδιού.

Εξάλλου, τόνισε πως «τα έργα των μαθητών και μαθητριών αποδεικνύουν πως τα παιδιά βρίσκονται πολύ κοντά στην έννοια της ισότητας των φύλων και μπορούν με τη συμβολή των δασκάλων τους να υιοθετήσουν ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στα φύλα».

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν ήταν τα εξής:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ-ΚΟΛΛΑΖ (ΈΝΤΥΠΟ Ή ΨΗΦΙΑΚΟ)

1ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Ολυμπιάδας Ελασσόνας, Ν. Λάρισας

2ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο «Ονειρόσκαλα» Νέα Μάκρη Αττικής

3ο Βραβείο: Διθέσιο Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας, Ν. Φθιώτιδας

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

1ο Βραβείο: 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

2ο Βραβείο:  11ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

 3ο Βραβείο:  3ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

1ο Βραβείο: Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Λαμίας

2ο Βραβείο: 11ο Νηπιαγωγείο Χίου

3ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Ναυτίλος, Πάτρα

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου «Ονειρόσκαλα» με τη συνοδεία των νηπιαγωγών τους, γονέων και κηδεμόνων, καθώς και νηπιαγωγοί και εκπρόσωποι από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας, το 11ο Νηπιαγωγείο Χίου και το Νηπιαγωγείο Ναυτίλος.

Όσα σχολεία δεν κατάφεραν να παραστούν απέστειλαν βίντεο με χαιρετισμό των μαθητών και μαθητριών ή πραγματοπoίησαν βιντεοκλήση και μέσω της ζωντανής σύνδεσης χαιρέτησαν, τραγούδησαν και αλληλεπίδρασαν με όσους και όσες παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν όλα τα έργα των σχολείων που διακρίθηκαν.

Τα βραβεία απένειμαν η κ. Κούβελα στην κατηγορία «Ζωγραφιά- Κολλάζ» και η κ. Σοφία Παπαδημητρίου, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων στην κατηγορία «Ταινία». Στην τελετή συμμετείχαν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής Μαγουλά Ζωή, Μίχου Λαμπρινή και Τσιούτσια Μαρία- Αρτεμησία και το στέλεχος της ΓΓΙΦ Μπαρτζώκα Κατερίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα οι δημιουργίες που βραβεύτηκαν στον εν λόγω, αλλά και σε άλλους μαθητικούς διαγωνισμούς θα προβάλλονται στο πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στο Κανάλι της Βουλής.

Τέλος, επισημαίνεται πως ψηφιακές βεβαιώσεις συμμετοχής απεστάλησαν σε όλα τα Νηπιαγωγεία, τους και τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ήταν ιδιαίτερη χαρά για τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στα γραφεία της, τα οποία γέμισαν από παιδικές φωνές και γέλια που διατράνωσαν πως: Αγόρια και κορίτσια «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα- Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια». 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                          Το  Γραφείο Τύπου,  11/6/2018

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.