Δελτίο Τύπου – Συνάντηση της ΓΓΙΦ με εκπρόσωπο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΓΓΙΦ με εκπρόσωπο της Ένωσης Ποινικολόγων

 και Μαχόμενων Δικηγόρων

 

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ποινικού Δικαίου ΔΠΘ και Γ.Γ. της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, κ. Στ. Παπαγεωργίου – Γονατά είχε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, την Παρασκευή 15/9/2017, στα γραφεία της Γ.Γ.Ι.Φ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα γόνιμης ανταλλαγής απόψεων για την εφαρμογή του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα και για τη διεθνή πρακτική αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και της εν γένει έμφυλης βίας.

Επίσης, συζητήθηκε η ουσιαστική συνδρομή της Γ.Γ.Ι.Φ. στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης την 7/4/2011 και υπογράφηκε την 11/5/2011 κατά την 121η συνεδρίαση του Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία της ανωτέρω Σύμβασης, ώστε μέσω του σχετικού κυρωτικού νόμου να επέλθουν καίριες και ουσιαστικές βελτιώσεις στο νόμο της ενδοοικογενειακής βίας υπέρ των θυμάτων.

Ακόμη,  αναλύθηκαν εκτενώς όλες οι σχετικές πολιτικές και δράσεις της Γ.Γ.Ι.Φ. για τα ανωτέρω ζητήματα, ενώ η Γενική Γραμματέας Ισότητας αποδέχτηκε την πρόσκληση για τη συμμετοχή της στην Πανελλήνια Ημερίδα, που συνδιοργανώνει η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία – Κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/10/2017 και ώρα 9.30 π.μ. στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Τέλος, και οι δύο πλευρές τόνισαν τη μεγάλη σημασία της θεσμικής ενίσχυσης και ανάδειξης του έργου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και την εμπέδωση της ουσιαστικής ισότητας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας με τη συνεργασία της Γ.Γ.Ι.Φ. και των φορέων εκπροσώπησης του νομικού χώρου, όπως δικηγορικοί σύλλογοι, επιστημονικές ενώσεις, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί της δικαιοσύνης.

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                Το  Γραφείο Τύπου, 18/9/2017

                                                                                      Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.