Δελτίο Τύπου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών και επίσκεψη στον Ξενώνα Φιλοξενίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της  ΓΓΙΦ με το Δήμαρχο Αχαρνών και επίσκεψη

στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου

 

Στο πλαίσιο των  προγραμματισμένων επισκέψεων με σκοπό την παρακολούθηση και την ενίσχυση των δομών του δικτύου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22/1/2018  συνάντηση με το Δήμαρχο Αχαρνών, κ. Γιάννη Κασσαβό.

Η Φωτεινή Κούβελα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων,  προκειμένου να αναβαθμίζονται συνεχώς όλες οι δομές ώστε να είναι χρήσιμες για όλες τις γυναίκες που είναι θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και θύματα πολλαπλών διακρίσεων τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του δικτύου έχουν διευρυνθεί σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, ενώ έχουν ενισχυθεί και με την υπηρεσία της συμβουλευτικής εργασίας.

Η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε πως η παρουσία στο δήμο Αχαρνών αρκετών ευάλωτων πληθυσμών γυναικών, όπως και κακοποιημένων γυναικών, καθιστά απαραίτητη τη στήριξη και την ενίσχυση της λειτουργίας  του Ξενώνα Φιλοξενίας.

Περαιτέρω, επεσήμανε ότι στόχος της ΓΓΙΦ είναι να παραμείνουν αυτές οι κοινωνικές δομές στη ΓΓΙΦ και τους δήμους και μετά το τέλος του προγράμματος ΕΣΠΑ  και ενημέρωσε για τη νέα παράταση του έργου μέχρι το 2019.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από την κυρία Αλιμπέρτη Σοφία, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, επισκέφτηκε το χώρο του Ξενώνα Φιλοξενίας που βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών. Εκεί την υποδέχτηκαν τα στελέχη του ξενώνα και η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά τόσο για τη λειτουργία της δομής όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φιλοξενούμενες.

Τέλος, η κυρία Κούβελα πρότεινε να υλοποιηθούν με πρωτοβουλία των στελεχών δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της έμφυλης βίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο των δομών.

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                           Το Γραφείο Τύπου,   24/01/2018

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.