Δελτίο Τύπου – Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Γ.Γ.Ι.Φ. και των ΕΛΤΑ προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΓΓΙΦ και των ΕΛΤΑ προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών

 

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην ιστορία

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με θέμα την ισότητα των φύλων και την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και των Ελληνικών Ταχυδρομείων προς τιμήν της 8ης Μαρτίου – Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών.

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, απευθυνθήκαμε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για τη δημιουργία γραμματοσήμων με θέμα την ισότητα των φύλων και την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Η ένθερμη ανταπόκριση στο αίτημά μας εκ μέρους των εκπροσώπων των ΕΛΤΑ και η άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, κατάφεραν, ώστε η 8η Μαρτίου του 2018 να αποτελέσει την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας Αναμνηστικής σειράς Γραμματοσήμων αφιερωμένων στην ισότητα των φύλων και τον διαχρονικό αγώνα των γυναικών για την κατάκτησή της, όπως αυτός τιμάται παγκοσμίως κάθε 8 του Μάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία δημιουργήθηκαν και κυκλοφορούν γραμματόσημα προς τιμήν της ισότητας των φύλων και της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον εορτασμό της Παγκόσμιας επετείου και αναφέρθηκε στο έργο και τις συνεχείς δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), επεσήμανε ότι έχουμε καθιερώσει να αφιερώνουμε τον μήνα Μάρτιο σε εκδηλώσεις πάσης φύσεως προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα ισότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα δυο πρόσφατα νομοσχέδια που προτάσσουν και υπερασπίζονται κατ’ αποκλειστικότητα  τα ζητήματα που άπτονται της ισότητας των φύλων και εξαγγέλθηκαν χθες στην συνεδρίαση της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για:

  • Την εισαγωγή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (γνωστή ως «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης»), προς κύρωση στo Ελληνικό Κοινοβούλιο (την Δευτέρα, στις 5/3) και
  • Το νομοσχέδιο για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, που, (την Τρίτη, στις 6/3) τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου.

Ειδικότερα, για τα εν λόγω νομοσχέδια, η κα Κούβελα τόνισε ότι: «Πρόκειται για δυο νομοσχέδια που ανοίγουν ακόμη περισσότερο τον μακρύ και επίπονο δρόμο για την κατάκτηση και την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη, επιβραβεύοντας ταυτόχρονα το συνεχές έργο μας» και συμπλήρωσε ότι, μέσω αυτών των νομοσχεδίων, «Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να τονίζουμε ότι «Βγάζουμε από τα συρτάρια ώριμα αιτήματα του φεμινιστικού κινήματος, τα εμπλουτίζουμε με τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα κάνουμε πράξη!»

Παράλληλα, στην εκδήλωση τιμήθηκε για το έργο της και τη σημαντική συνεισφορά της στα ζητήματα ισότητας η πρώτη Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Χρυσάνθη Λαΐου – Αντωνίου.

Για την κα Χρυσάνθη Λαΐου – Αντωνίου, η οποία δεν κατάφερε να προσέλθει στην εκδήλωση,

  • μίλησε η κα Άννυ Ηλιοπούλου, Εκδότρια, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας, ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. – Εκδόσεις Αθηνόραμα
  • εκφωνήθηκε επιστολή της κας Ελένης Χιώτη , Μέλος του Συμβουλίου Ισότητας / Ιδρύτριας και Πρόεδρος του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Πέτρας Λέσβου, που είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός στην Ελλάδα
  • προβλήθηκε παλαιότερο βίντεο, στο οποίο η ίδια η κυρία Λαΐου μιλούσε για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών
  • αναγνώστηκε η επιστολή που μας απέστειλε η κα Λαΐου για την εκδήλωση και
  • της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα βράβευσης από την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, την οποία παρέλαβε για λογαριασμό της συγγενικό της πρόσωπο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, γυναικείων συλλογικοτήτων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της κοινωνίας των πολιτών, άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, πρώην Γενικές Γραμματείς Ισότητας των Φύλων,  γυναίκες και άντρες που κατέχουν θέσεις ευθύνης, όλοι και όλες τίμησαν με την παρουσία τους την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και το διαρκές αίτημα για ισότητα σε όλους τους τομείς.

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                         Το  Γραφείο Τύπου, 9/3/2018

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.