Δελτίο Τύπου – Η συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φ. Κούβελα, στην εκδήλωση των ΓΑΚ με θέμα εκ γυναικός…πηγάζει τα κρείττω – διαδρομές στις αρχειακές πηγές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην εκδήλωση των ΓΑΚ με θέμα:  «εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω»διαδρομές στις αρχειακές πηγές

 

«Οι αρχειακές διαδρομές της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, μας υπενθυμίζουν την ιστορικότητα αλλά και την επικαιρότητα των αγώνων και των διεκδικήσεών τους»

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) συμμετείχε στη συν – διοργάνωση της εκδήλωσης των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) με θέμα «εκ γυναικός…πηγάζει τα κρείττω» – διαδρομές στις αρχειακές πηγές. Φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων» σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, την Τράπεζα της Ελλάδος, την ΕΡΤ και την εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Στην εν λόγω συνδιοργάνωση, ΓΓΙΦ εκπροσωπήθηκε από την έκθεση αρχειακού υλικού της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ, που είναι η μοναδική οργανωμένη βιβλιοθήκη στη χώρα μας, ειδική για θέματα ισότητας των φύλων και ιστορίας του γυναικείου κινήματος.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις 6/3/2019 στην κεντρική υπηρεσία των ΓΑΚ. Τονίζοντας εξαρχής ότι τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης είναι οι γυναίκες, όπως αυτές εμφανίζονται στις διάφορες δράσεις τους μέσα από τις αρχειακές πηγές, αναφέρθηκε σε ειδικότερα ζητήματα της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου, βασική αποστολή της οποίας είναι η προώθηση της Ισότητας μέσω της διάδοσης έγκυρων πηγών πληροφόρησης, ώστε να προάγεται η έρευνα και η επιστημονική τεκμηρίωση.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι : «Οι γυναίκες σε διάφορους τομείς, όπως στον πολιτισμό, την πρωτοπορία, την καθημερινότητά τους, αλλά και τη γενικότερη θέση τους στην κοινωνία, μας δίνουν σήμερα την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε διαδρομές ανά το χρόνο και μας υπενθυμίζουν την ιστορικότητα, αλλά και την επικαιρότητα των αγώνων τους και των διεκδικήσεών τους».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                          Το  Γραφείο Τύπου, 7/3/2019

Τηλ 2131511102-103

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.