Δελτίο Τύπου – Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην 11η Πανελλαδική συνδιάσκεψη Γυναικών ΟΤΟΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην 11η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Γυναικών ΟΤΟΕ

 

«Οφείλουμε όλες  και όλοι μας να καταφέρουμε επιτέλους,  να ξεπεράσουμε την  υποεκπροσώπιση  των γυναικών  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να δώσουμε ένα τέλος στην εκκωφαντική, πολλές φορές, σιωπή της απουσίας τους από τα Συνδικάτα, συνεχίζοντας τον διαρκή αγώνα μας για την προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κάθε τομέα δημόσιας και ιδιωτικής εκπροσώπησης: στην πολιτική σκηνή, αλλά και στην ανάληψη θέσεων ευθύνης γενικότερα»

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην 11η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Γυναικών ΟΤΟΕ με θέμα: «Γυναίκες εκλεγμένες στα συνδικάτα – είναι ζήτημα δημοκρατίας», που πραγματοποιήθηκε στις 22/11/2018 στο Divani Caravel Hotel και παρουσίασε αδρομερώς τις πολιτικές της ΓΓΙΦ ανά τομέα, αποδεικνύοντας τη βαρύτητα που φέρουν τα θέματα ισότητας στο πρόσημο της δημοκρατίας μας συνολικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας επεσήμανε εξ’ αρχής ότι: «Αρκεί μόνο να σταθούμε και να επιμείνουμε στον τίτλο της σημερινής συνδιάσκεψης, μέσα από τον οποίο τονίζεται ότι «Είναι ζήτημα δημοκρατίας», συμπληρώνοντας ότι: «Ζήτημα δημοκρατίας είναι κάθε πτυχή του βίου μας, που εμφανίζει έμφυλες και πολλαπλές διακρίσεις, ώστε να μεγεθύνεται η ανάγκη να εντατικοποιήσουμε όλοι και όλες μας την προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα θέματα ισότητας και, συνεπώς, τα ζητήματα της δημοκρατίας μας».

Ειδικότερα, η κυρία Κούβελα έκανε λόγο για το έργο της ΓΓΙΦ σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, όπως αυτό χαρτογραφείται μέσω των επιμέρους αξόνων προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων της περιόδου 2016-2020 με ιδιαίτερη αναφορά στην  υποεκπροσώπιση  των γυναικών  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και στην εκκωφαντική, πολλές φορές, σιωπή της απουσίας τους από τα Συνδικάτα καθώς και τον διαρκή αγώνα που χρειάζεται για την προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κάθε τομέα δημόσιας και ιδιωτικής εκπροσώπησης: στην πολιτική σκηνή, αλλά και στην ανάληψη θέσεων ευθύνης γενικότερα.

Επίσης τόνισε «τον σπουδαίο, αναντικατάστατο και καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα συνδικάτα και εν προκειμένω η ΟΤΟΕ, όταν εντάξουν  στις διεκδικήσεις τους και ζητήματα που προωθούν την ισότητα μεταξύ των ανδρών και των  γυναικών εργαζομένων στις Τράπεζες ενώ ταυτόχρονα οφείλουν  να πάρουν  μέτρα και να προχωρήσουν  σε ανάλογες ρυθμίσεις ώστε να εφαρμόζεται η ισότητα των φύλων  και στις ίδιες τις Συνδικαλιστικές  Οργανώσεις. Σε αυτό τον αγώνα η ΓΓΙΦ είναι στο πλάι σας».

Κλείνοντας, δήλωσε ότι: «Καθένας και καθεμιά από εμάς έχει δικαίωμα να ζει με ελευθερία, να απολαμβάνει των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών του δικαιωμάτων με ισότητα, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Αυτές τις αξίες υπηρετούμε στην ΓΓΙΦ και γι΄ αυτές θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αντλώντας κάθε φορά δύναμη από τις κατακτήσεις μας, αλλά και το όραμά μας, που στοιχειοθετεί μια κοινωνία δίκαιη, ελεύθερη και αλληλέγγυα. Χωρίς αποκλεισμούς, έμφυλες ή πολλαπλές διακρίσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνδιάσκεψη ομιλία απηύθυνε και ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματέα Ισότητας, κος Κ. Κονδυλογιάννης, με θέμα: «Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης – Ν. 4531/2018. Βασικά Σημεία – Κύρωση, Εφαρμογή και Αποτελέσματά της, ως Νόμου του Ελληνικού Κράτους», αποσαφηνίζοντας, με την εισήγησή του, πολλές από τις πτυχές της εν λόγω Σύμβασης.

 

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φ.Κούβελα, στην 11η Πανελλαδική συνδιάσκεψη Γυναικών ΟΤΟΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                 Το Γραφείο Τύπου, 23/11/2018

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.