Δελτίο Τύπου – Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Ποθουλάκη για το trafficking

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Ποθουλάκη για το trafficking

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε με εισήγηση στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Ποθουλάκη με θέμα «Trafficking» – Εσωτερικές «πορείες» σε εκτός νόμου «διαδρομές», που πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου στις 13/5/2019.

Ορίζοντας εξ’ αρχής το trafficking ως ένα καίριο και κρίσιμο ζήτημα της εποχής μας και συνάμα  τονίζοντας την εμβριθή ανάλυση της συγγραφέα, επεσήμανε ότι : αξίζει όλες και όλοι μας να μελετήσουμε σε βάθος το εν λόγω εγχειρίδιο και, με τον τρόπο που μπορούμε, να συμβάλλουμε στη διάδοσή του στους περισσότερους δυνατούς αναγνώστες και αναγνώστριες.

Περαιτέρω, προσλαμβάνοντας το trafficking ως μια μορφή εγκλήματος και αναγνωρίζοντας ότι τα πολλαπλά πρόσωπα της σωματεμπορίας εξυπηρετούν απεχθείς σκοπούς, έκανε λόγο για το έργο της ΓΓΙΦ προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της έμφυλης βίας και του τερματισμού των φαινομένων της διακίνησης ανθρώπων.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορνεία, αλλά και το άμεσα σχετιζόμενο trafficking υπό την οπτική του φύλου, επισημαίνοντας τη θέαση των φαινομένων αυτών ως μία ειδεχθή μορφή βίας κατά των γυναικών και ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θυμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για τις κοινές παραμέτρους που πραγματεύεται το βιβλίο της κ. Ποθουλάκη, οι οποίες συνηγορούν υπέρ των δράσεων της ΓΓΙΦ. Πρόσθεσε δε ότι τα αποτελέσματα της εμπειρικής έρευνας που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο για την παρανομία των διακινούμενων ατόμων του trafficking στη χώρα μας, φωτίζουν σημαντικά ορισμένες από τις άγνωστες πτυχές του φαινομένου, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στη σκιαγράφηση του προφίλ των εμπλεκόμενων σε αυτό.

Τέλος, η κα Κούβελα δήλωσε ότι από τα συμπεράσματα του βιβλίου προκύπτει αβίαστα ότι η βία δείχνει σαφή προτίμηση προς το γυναικείο φύλο, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εντατικοποίησης της συνεργασίας όλων μας, για τον οριστικό τερματισμό όλων αυτών των φαινομένων που παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενισχύουν τις έμφυλες ανισότητες και διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

 

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ στην παρουσίαση βιβλίου για το Trafficking 13-5-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                           Το  Γραφείο Τύπου, 15/5/2019

Τηλ.  2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.