Δελτίο Τύπου – Η προάσπιση των γυναικών από την Γ.Γ.Ι.Φ. με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προάσπιση των γυναικών από την Γ.Γ.Ι.Φ. 
με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα

 

Με αφορμή  πρόσφατες αναφορές των ΜΜΕ προς το πρόσωπο της  κας Ελένης Γιαννακοπούλου, Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με φράσεις, όπως  «η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ – σύζυγος του πρώην ΓΓ ΥΠΕΠΘ» ή αντίστοιχα δημοσιεύματα, όπως «η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.)», η  Γ.Γ.Ι.Φ. τονίζει τις πάγιες θέσεις της για την πλήρη αυτονομία των γυναικών, ως όντα αυθύπαρκτα που χρήζουν της ισότητας και των ευκαιριών σε κάθε πεδίο του βίου μας.

Διότι, τα άκρως υβριστικά και χυδαία σχόλια που συνοδεύουν μέρες τώρα τις ως άνω αναφορές, προσάπτοντας ψευδείς κατηγορίες και ανακριβείς πληροφορίες σε βάρος των γυναικών, συνιστούν κατάφορη υποτίμηση της ακεραιότητας των γυναικών και αναπαράγουν το σεξισμό στο δημόσιο λόγο.

Ταυτόχρονα, ορίζουν τη γυναικεία υπόσταση ως κτήμα του συζύγου της, υπονομεύουν τις προσωπικότητές τους, αμφισβητούν τη δυναμική  τους, συνιστούν στοχοποίηση και διάκριση βάσει φύλου, διαταράσσοντας την έννοια και τις αξίες της ισότητας των φύλων.

Την ίδια στιγμή, αποτελούν αναχρονιστικές και στερεοτυπικές προσεγγίσεις, που αναβιώνουν το παλιό σύνθημα  «δεν είμαι του ανδρός μου, δεν είμαι του πατρός μου, θέλω να είμαι ο εαυτός μου», το οποίο χρησιμοποιούσε το φεμινιστικό κίνημα κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Η Γ.Γ.Ι.Φ. εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σε αναφορές αυτού του είδους και τάσσεται υπέρ της πλήρους αυτονομίας για την κάθε γυναίκα, είτε πρόκειται για επιφανές πρόσωπο, είτε όχι, που διεκδικεί το πρόδηλο: την ανεξαρτησία της και την ισότιμη θέση της στην κοινωνία.

Τέλος, η Γ.Γ.Ι.Φ. τονίζει την ανάγκη σε βάθους έρευνας,  ορθής αξιολόγησης  και  εγκυρότητας των πηγών για κάθε δημοσίευμα που πλήττει και βάλει τη γυναικεία προσωπικότητα συχνά άνευ υπόστασης.

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr                                     Το Γραφείο Τύπου, 13/09/2017

                                                                                                  Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.