Δελτίο Τύπου – Η επιτυχής εκδήλωση της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη σεξουαλική παρενόχληση στην 83η Δ.Ε.Θ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η επιτυχής εκδήλωση της Γ.Γ.Ι.Φ. για την σεξουαλική παρενόχληση στην 83η Δ.Ε.Θ.

 

«Όραμά μας είναι να αντιμετωπιστεί οριστικά η σεξουαλική παρενόχληση, όπως και όλες οι μορφές των έμφυλων ανισοτήτων, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαταράσσουν την αρμονία μιας κοινωνικής συνύπαρξης με ισότητα για όλους και όλες».

 

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα την σεξουαλική παρενόχληση και η παρουσίαση της μελέτης με τίτλο: «Ανοιχτοί χώροι και χωρικές αδικίες» – Η σεξουαλική παρενόχληση στον αστικό χώρο της Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10-9-2018 στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΓΓΙΦ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Tην μελέτη παρουσίασαν οι φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Παπαδημητρίου Μαρία και Σάσσαλου Μαρία, σε συνέχεια των εισηγήσεων της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα και της Καθηγήτριας του ΑΠΘ, Σάσας Λαδά.

 

Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η νέα Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης και πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη λήξη της, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης στις δράσεις της ΓΓΙΦ, προκειμένου για την καλύτερη δυνατή υπέρβαση όλων των ανισοτήτων λόγω φύλου.

 

Επίσης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης διαβάστηκε και ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αρμόδιας για τα θέματα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, μέσω του οποίου τονίστηκε επίσης η πολιτική βούληση για τη συνέχιση του αγώνα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους και όλες, μέσω της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στην πράξη.

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, εκκινώντας από τη βαρύτητα που αποδίδει η ΓΓΙΦ στην εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης διάκρισης και ανισότητας λόγω φύλου, αναφέρθηκε στις μορφές της σεξουαλικής παρενόχλησης, στη δυσκολία να ανιχνευτεί και να γνωστοποιηθεί  αλλά και στις πολιτικές και δράσεις της ΓΓΙΦ, οι οποίες εστιάζουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου , στην ενθάρρυνση και στήριξη  των γυναικών να μιλάνε ανοιχτά και να δρουν με αποφασιστικότητα απέναντι στον παρενοχλούντα στο χώρο εργασίας και σε εξωτερική δημόσια αρχή. Τέλος δήλωσε ότι: «Όραμά μας είναι να αντιμετωπιστεί οριστικά η σεξουαλική παρενόχληση, όπως και όλες οι μορφές των έμφυλων ανισοτήτων, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαταράσσουν την αρμονία μιας κοινωνικής συνύπαρξης με ισότητα για όλους και όλες. Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΓΓΙΦ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εξάλειψη του φαινομένου, ενδυναμώνοντας με τις πολιτικές και τις δράσεις της όλες τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφής ανισότητα λόγω φύλου».

 

Συνολικά, οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητριών, η παρουσίαση της έρευνας εκ μέρους των φοιτητριών, οι γόνιμες ερωτήσεις  και παρεμβάσεις που ακολούθησαν, δημιούργησαν έναν εποικοδομητικό διάλογο και οδήγησαν σε συμπεράσματα προς αξιοποίηση υπέρ της εξάλειψης της σεξουαλικής παρενόχλησης και της ανάδειξης της ισότητας των φύλων σε κομβικό πυλώνα για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

 

Ομιλία ΓΓΙΦ στην 83η ΔΕΘ 10-9-2018

 

  

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                          Το  Γραφείο Τύπου, 12/9/2018

Τηλ. 213 15 11 102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.