Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη εκπροσώπων της Γραμματείας Γυναικών ΠΟΑΣΥ στην Γ.Γ.Ι.Φ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη εκπροσώπων της Γραμματείας Γυναικών ΠΟΑΣΥ στην ΓΓΙΦ

 

Την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επισκέφθηκαν στις 10/12/2018 εκπρόσωποι της Γραμματείας Γυναικών ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων) και πραγματοποίησαν συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Ισότητας, κα Φωτεινή Κούβελα. Ειδικότερα, την Γραμματεία Γυναικών εκπροσώπησαν οι κκ Γιαννακοπούλου Μαρία, Γραμματέας, Γκιουζέλη Ελένη, Αναπληρώτρια Γραμματέας, Σφενδόνη Θεοδώρα, Οργανωτική Γραμματέας, Κουρέτα Αθανασία, Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων και Μπούκα Βασιλική, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων.

Στόχος της συνάντησης, υπήρξε η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, σε συνέχεια της συμμετοχής της Γενικής Γραμματέα Ισότητας στην πρόσφατη  εκδήλωση που πραγματοποίησε η Γραμματεία Γυναικών ΠΟΑΣΥ για την 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στη βάση αυτή, συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα διαχείρισης των περιπτώσεων έμφυλης βίας από την Ελληνική Αστυνομία και αναζητήθηκαν  επιμέρους τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που, κατά περίπτωση, ανακύπτουν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν:

  • η ανάγκη ενημέρωσης του μέγιστου δυνατού κοινού για τις δομές του δικτύου της ΓΓΙΦ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων (Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών που υφίστανται ή κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις και Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών)
  • η ανάγκη εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των περισσότερων δυνατών εμπλεκόμενων φορέων (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ελληνική Αστυνομία, Νοσοκομειακές Μονάδες, Δικαστικοί λειτουργοί , Εισαγγελείς κ.α.)
  • η ανάγκη συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα διαχείρισης της βίας κατά των γυναικών.

Τέλος και βάσει όλων των παραπάνω, συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, καθώς και η διοργάνωση Ημερίδων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των τοπικών κοινωνιών για όλα τα επιμέρους ζητήματα που άπτονται των έμφυλων ανισοτήτων και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                           Το Γραφείο Τύπου, 12/12/2018

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.