Αξιοποίηση δύο ενημερωτικών δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ. υπέρ των μελών του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

ΣΧΕΤ.: α) Το από 20-5-2016 έγγραφό μας με θέμα «Το παγκόσμιο πρόβλημα της βίας κατά των ατόμων ΛΟΑΤ στο χώρο της εκπαίδευσης (UNESCO, Μάιος 2016)»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2669 .

β) Το από 30-5-2016 έγγραφό μας με θέμα «Η Διακήρυξη της Διάσκεψης των G7 και οι Κατευθυντήριες Αρχές για την Ισότητα των Φύλων (Ise-Shima, 26-27/5/2016)»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2685 .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εμπεριστατωμένων εγγράφων μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς στις 20 και 30 Μαΐου 2016 δύο σημαντικές δημόσιες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αποδέκτες τη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα Υπουργεία και τους κοινωνικούς εταίρους. Οι δημόσιες δράσεις αφορούσαν αφενός τα πορίσματα πρόσφατης έκθεσης του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού & Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το παγκόσμιο πρόβλημα της βίας κατά των ατόμων ΛΟΑΤ στο χώρο της εκπαίδευσης και αφετέρου τη Διακήρυξη της Διάσκεψης των G7 και τις Κατευθυντήριες Αρχές για την Ισότητα των Φύλων (Ise-Shima, 26-27/5/2016).

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) αξιοποίησε τα δύο έγγραφα της Γ.Γ.Ι.Φ. και ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου με ταυτόχρονη ανάρτηση των εγγράφων μας στον ιστότοπο που διατηρεί στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον επιτελικό ρόλο της Γ.Γ.Ι.Φ. στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα:

α) το φαινόμενο της βίας κατά των ατόμων ΛΟΑΤ στο χώρο της εκπαίδευσης:

http://www.eedege.gr/nea/292-to-pagkosmio-provlhma-ths-vias-kata-twn-atomwn-loat-sto-xwro-ths-ekpaidefshs

β) η Διακήρυξη της Διάσκεψης Ηγετών της Ομάδας των G7 έτους 2016:

http://www.eedege.gr/nea/293-h-diakhryksh-ths-diaskepshs-twn-g7-kai-oi-katefthynthries-arxes-gia-thn-isothta-twn-fylwn-eisai-sxhma-26-2752016 .

Επισημαίνεται ότι το ΕΕΔΕΓΕ είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδας, η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση και την εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στην προώθηση ίσων ευκαιριών, στην άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων, καθώς και στη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Αφήστε μια απάντηση