Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την ευρωπαϊκή προβολή των δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ.

ΣΧΕΤ.: α) Το από 25 Ιουλίου 2016 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Ευρωπαϊκή προβολή των δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ. το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2016 μέσω αξιοποίησης της διαδικτυακής πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2759 .

 

β) Το από 28 Ιουλίου 2016 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: http://www.isotita.gr/var/uploads/DELTIA%20TYPOU/2016/July/DT_28-07-2016_H%20Evropaiki%20provolh%20tou%20ergou%20tis%20GGIF%20meso%20tou%20EIGE.pdf .

 

γ) Το από 29 Ιουλίου 2016 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Ευρεία απήχηση στα Μ.Μ.Ε. για την ευρωπαϊκή προβολή των δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ. το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2016»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2762 .

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικοινώνησε με το Γραφείο της κας Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 με σκοπό μία ραδιοφωνική συνέντευξη με θέμα την εξωστρέφεια των πρωτοβουλιών και των δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο κ.Διευθυντής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. συμμετείχε στην εκπομπή «Πανόραμα» της δημοσιογράφου κας Κατερίνας Γιαννίκη. Η ταυτότητα της εκπομπής αποτυπώνεται στις εξής τρεις φράσεις με πλάγια γραφή:

 

Καθημερινά στις 15:00-16:00 η Κατερίνα Γιαννίκη σας “ταξιδεύει” χωρίς αποσκευές σε όλο τον κόσμο με θετικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Συνεπιβάτες της άνθρωποι και ομάδες που υλοποιούν αξιόλογες δράσεις. Στην εκπομπή “Πανόραμα” στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

 

Ο αρμόδιος Διευθυντής της Γ.Γ.Ι.Φ. αναφέρθηκε στην αξιοποίηση από την Υπηρεσία μας της διαδικτυακής πλατφόρμας  «EuroGender-ΕυρωΦύλο» του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καθώς και στην ανάγκη  συστράτευσης φορέων και αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η 15λεπτη παρέμβαση του εκπροσώπου της Γ.Γ.Ι.Φ. στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ολοκληρώθηκε με αναφορά στην επικείμενη δημοσιοποίηση από την πολιτική ηγεσία της Γ.Γ.Ι.Φ. εντός του φθινοπώρου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020 με τους πέντε άξονες προτεραιότητας:

 

α) ενίσχυση των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις

 

β) αγορά εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

 

γ) ίση συμμετοχή των γυναικών σε δομές εξουσίας, διαδικασίες και κέντρα λήψης αποφάσεων

 

δ) πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

 

ε) προστασία της υγείας των γυναικών.

 

Στην αποφώνηση δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η συνεργασία μεταξύ της Γ.Γ.Ι.Φ. και του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συνεχιστεί και το επόμενο ραντεβού προτάθηκε από τον κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ. να είναι με αφορμή την παρουσία της Υπηρεσίας μας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18/9/2016 με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία), σύμφωνα και με το λογότυπο του ραδιοφώνου “Πρακτορείο 104,9 FM – Από τη συχνότητα της ΔΕΘ”.

 

Επισημαίνεται ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ (σχετικός ιστότοπος: http://www.amna.gr/index.php ) αποτελεί για πάνω από έναν αιώνα τον κύριο πάροχο ειδήσεων των ελληνικών Μ.Μ.Ε., αλλά και των διεθνών για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, καθώς και βασική πηγή ενημέρωσης, με δυνατότητα αναζήτησης ειδήσεων και φωτογραφιών, μέσω του αρχείου του, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εργάζεται με μεθοδικότητα, επιμονή και συνέπεια για την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο  και αξιοποιεί όλα τα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Αφήστε μια απάντηση