Η Υφυπουργός της Σουηδίας για θέματα ισότητας των φύλων και η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα συγχαίρουν τη Γ.Γ.Ι.Φ. για την αναγνώριση του έργου της από τον ΟΗΕ

ΘΕΜΑ: Η Υφυπουργός της Σουηδίας για θέματα ισότητας των φύλων και η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα συγχαίρουν τη Γ.Γ.Ι.Φ. για την αναγνώριση του έργου της από τον ΟΗΕ.

 

ΣΧΕΤ.: α) Το από 24-1-2017 έγγραφό μας με θέμα «Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει το έργο της Γ.Γ.Ι.Φ. προς όφελος της ισότητας των φύλων και της διεθνούς προβολής της Ελλάδας»:http://old.isotita.gr/index.php/news/2981 .

 

β) Το από 25-1-2017 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα «Η αναγνώριση του έργου της Γ.Γ.Ι.Φ. από τον ΟΗΕ και η διεθνής προβολή της Ελλάδας»:

http://www.isotita.gr/var/uploads/DELTIA%20TYPOU/2017/Jan/DT_25-01-2017_H%20anagnorisi%20tou%20ergou%20tis%20GGIF%20apo%20ton%20OHE.pdf .

 

γ) Το από 26-1-2017 έγγραφό μας με θέμα «Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για την αναγνώριση του έργου του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της Ελλάδας από τον ΟΗΕ»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2988 .

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εμπεριστατωμένων εγγράφων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ, σας γνωρίζουμε ότι η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα κα Charlotte Wrangberg απέστειλε στον κ.Διευθυντή Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. τη συνημμένη επιστολή με την οποία εκφράζει τα συγχαρητήρια της Σουηδικής Κυβέρνησης για την πρόσφατη διεθνή αναγνώριση του έργου του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της Ελλάδας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ενόψει της 61ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών.

 

Στην επιστολή γίνεται ειδική αναφορά στα θετικά σχόλια της αρμόδιας Υφυπουργού για θέματα ισότητας κας Pernilla Baralt, η οποία είχε συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γ.Γ.Ι.Φ. στο πλαίσιο της πρόσφατης ημερίδας της 11ης Νοεμβρίου 2016 για τη βία κατά των γυναικών και τη βία κατά των παιδιών (σχετικό το από 14-11-2016 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ.: http://www.isotita.gr/var/uploads/DELTIA%20TYPOU/2016/Nov/DT_14-11-2016_Ekdilosi%20GGIF%20me%20Souidiki%20Presveia.pdf ), καθώς και στη συνέχιση της δημιουργικής συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα ισότητας των φύλων.

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γ.Γ.Ι.Φ., η οποία διεξήχθη με πρωτοβουλία του αρμόδιου Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται απολύτως επιτυχημένη προς όφελος του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων και των στελεχών του, αλλά κυρίως προς όφελος της ίδιας της χώρας μας, η οποία αναδεικνύει, μέσω της Γ.Γ.Ι.Φ., ένα πρόσωπο εξωστρέφειας και δημιουργίας.

Αφήστε μια απάντηση