Η γυναίκα ως δημιουργός και ως πηγή έμπνευσης σε δύο παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Δεκέμβριος 2015)

Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον μήνα Δεκέμβριο 2015 περιλαμβάνει ένα κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Απογεύματα στο φουαγιέ» με δύο παραστάσεις με έντονο άρωμα γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα:

Η πρώτη αναφέρεται σε ένα αφιέρωμα στη μουσική της Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα, επιλογές από μουσικές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Κορσικής, της Ιταλίας, της Τουρκίας, του Λιβάνου, της Ελλάδας, καθώς και από παραδόσεις εβραϊκές, αραβικές, λατινικές και ελληνικές ζωντανεύουν στην παράσταση «Πνοές της Μεσογείου», ένα πρόγραμμα για φωνή, φλάουτο και πιάνο από τρεις διακεκριμένες Ελληνίδες μουσικούς, την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, τη φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και την αρχιμουσικό και πιανίστα Ζωή Ζενιώδη.

Η παράσταση θα δοθεί στις 13-12-2015 και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν από το σχετικό σύνδεσμο του ιστότοπου της Ε.Λ.Σ.:

http://www.nationalopera.gr/gr/event/mediterra-ena-programma-me-pnoes-tis-mesogeiou-gia-foni-flaouto-kai-piano-13-dec-2015 .

Επιπλέον, στις 20 Δεκεμβρίου 2015 έχει προγραμματιστεί ένα αφιέρωμα με θέμα τη γυναίκα στην όπερα μέσα από τις ηρωίδες του κλασικού Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Οι γυναικείες μορφές των έργων του Σαίξπηρ, εκτός από τη θεατρική, έχουν κατακτήσει και τη λυρική σκηνή, καθώς δεκάδες είναι οι όπερες, οι οποίες βασίστηκαν σε έργα του Άγγλου βάρδου. Ορισμένες από τις σημαντικότερες σαιξπηρικές ηρωίδες του οπερατικού ρεπερτορίου παρουσιάζονται σε μία βραδιά με έργα των Βέρντι, Χαίντελ, Μπελλίνι, Γκουνό και Τομά. Ερμηνεύουν τρεις γυναίκες, οι υψίφωνοι Φύλλη Γεωργιάδου, Μαρία Γουρνιά και Έφη Δημητρέλου: http://www.nationalopera.gr/gr/event/i-gunaika-stin-opera-mesa-apo-tis-iroides-tou-saixpir-20-dec-2015/ .

Αφήστε μια απάντηση