Ευρεία προβολή από τον Δήμο Ζακύνθου της τελετής υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες (Ζάκυνθος, 24-6-2017)

 

ΣΧΕΤ.: Το από 27-6-2017 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα «Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων από τους Δήμους Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς – Οι επισκέψεις της Γ.Γ.Ι.Φ. στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών »: http://www.isotita.gr/wp-content/uploads/2017/06/ΔΤ-27-06-2017-Υπογραφή-της-Ε.Χάρτας-για-την-Ισότητα-των-φύλων-από-τους-Δήμους-Ζακύνθου-και-Κεφαλονιάς.pdf .

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Ζακύνθου προέβη στις 25 Ιουνίου 2017 σε ανάρτηση στον ιστότοπό του ενός εκτενούς άρθρου με θέμα την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες από την ηγεσία της Δημοτικής Αρχής, παρουσία της κας Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων.

 

Το εν λόγω άρθρο, το οποίο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης στο Δημαρχείο της πόλης, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δήλωση του κ.Δημάρχου ότι η Δημοτική Αρχή αποδέχεται επισήμως την Χάρτα και δεσμεύεται για την εφαρμογή των διατάξεών της, καθώς και αναφορά στην πολιτιστική εκδήλωση/έκθεση ζωγραφικής του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Ζακύνθου:http://www.zakynthos.gov.gr/grafeio-tipou/deltia-tipou/deltio-typoy-gia-thn-ypografh-ths-eyrwpaikhs-chartas-isothtas-twn-fylwn.html .

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

 

 

Comments are closed.