Δελτίο Τύπου – Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ημερίδας της ΓΓΙΦ για την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης – ‘Εναρξη ισχύος της στην Ελλάδα. Από την θεωρία στην πράξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ημερίδας της ΓΓΙΦ

για την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης – Έναρξη ισχύος της στην Ελλάδα.

Από την θεωρία στην πράξη.

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) με θέμα: «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης). Έναρξη ισχύος της στην Ελλάδα. Από την θεωρία στην πράξη», που πραγματοποιήθηκε στις 10/10/2018 στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

Η εν λόγω ημερίδα της ΓΓΙΦ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου µε τίτλο: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ) ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» του Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.

 

Περαιτέρω, βασική της στόχευση υπήρξε η εστίαση στις επιμέρους πτυχές που συνθέτουν την «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης), προκειμένου να αναδυθούν οι παράμετροι που ορίζουν την έναρξη ισχύος της στην Ελλάδα και να διαφανεί το πέρασμα από την θεωρία στην πράξη.

 

Στην έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμούς απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή Κούβελα και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη, τονίζοντας ομόφωνα την πολιτική βούληση και την αμέριστη στήριξή τους στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων, που θα συμβάλλουν καταλυτικά στην έναρξη ισχύος της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης στη χώρα μας, σηματοδοτώντας τη μετάβαση από τη  από τη θεωρία στην πράξη.

 

Οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητριών και ομιλητών, καθώς και οι καίριες παρεμβάσεις, ερωτήσεις και τοποθετήσεις που εκφράστηκαν στο τέλος της Ημερίδας, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, τα συμπεράσματα του οποίου πρόκειται να ληφθούν υπόψη και να αξιολογηθούν, προκειμένου για την ένταξή τους στις πολιτικές ισότητας των φύλων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρουσία τους τίμησαν την Ημερίδα η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ κα Μπέτυ Σκούφα, η οποία εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Βουλής, κο Νίκο Βούτση, οι Βουλεύτριες ΣΥΡΙΖΑ κκ Σταμπουλή Αφροδίτη και Καφαντάρη Χαρά, η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, κα Ανδρούτσου Μαρία, αλλά και πλήθος εκπροσώπων (αντρών και γυναικών) της κοινωνίας των πολιτών, από γυναικείες συλλογικότητες, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, την ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, την Αυτοδιοίκηση κ.α.

 

Συνολικά, η κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας, σηματοδότησε το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού για τη σοβαρότητα της θεματικής, αναδεικνύοντας -για ακόμη μια φορά- την ευαισθητοποίηση και την ένθερμη υποστήριξή του για τις  θεματικές που άπτονται των θεμάτων ισότητας των φύλων εν γένει.

 

Άλλωστε, όπως δήλωσε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, «Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προάσπιση των θεμάτων ισότητας των φύλων συνολικά, η ανάγκη εξάλειψης της έμφυλης βίας και της αποκατάστασης των ανισόρροπων σχέσεων φύλων εν γένει, δεν παύουν να αποτελούν ένα καίριο και διαρκώς ζητούμενο αίτημα υψίστης σημασίας. Κι αυτό, επειδή οι ανισότητες λόγω φύλου διαταράσσουν συνολικά την αρμονική συνύπαρξή μας, προσβάλλοντας ταυτόχρονα το πρόσημο της δημοκρατίας μας» και συμπλήρωσε ότι «Για όλους αυτούς τους λόγους, αγωνιζόμαστε διαρκώς για τον μετασχηματισμό μιας κοινωνίας αλληλέγγυας, στην οποία θα ενσωματώνονται και θα εφαρμόζονται πλήρως οι αρχές και τις αξίες της ισότητας των φύλων για όλους και όλες ανεξαιρέτως».

 

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ στην Ημερίδα για την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης-10-10-2018

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                   Το  Γραφείο Τύπου, 11/10/2018

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.